16 september 2018
12:00

IF Brommapojkarna 8

Referat: IFK Lidingö FK 7 blå - IF Brommapojkarna 8

Återigen möter vi bra motstånd. Vi har ganska mycket boll i början av matchen, men det tar åtta minuter innan vi sätter första boll i nätet, och det är Lukas som klämmer till med ett hårt skott. Knappt en minut senare har vi 2-0, men dammet hinner knappt lägga sig innan vi dundrar in ett självmål med hög YouTube-faktor. Efter att Elis kämpat åt sig bollen högt uppe i plan sätter Max in sitt andra (av tre) för dagen och vi går till paus med 3-1.

Vi gör två snabba mål i andra halvlek, spelet börjar dessutom bli riktigt bra nu. Lidingö har flyttat ner sina snabbaste spelare längre ner i planen för att stoppa oss, men vårt spel på mittfältet är en njutning att titta på. Bäst av allt är 5-2-målet när vi passar oss diagonalt fram från vänster till höger innan Beyan iskallt sätter dit den. I sista minuten får Lidingö ett tröstmål, men våra killar kan inte låta hemmalaget få sista ordet så de ser till att jaga in ett till mål helt i slutsekunderna.

Nytt för dagen var att vi tränare nu kommit fram till att vi behöver rotera målvaktsuppgiften. Först ut (inte helt frivilligt) var Oskar, som dock skötte jobbet galant både med händer, fötter och huvud. Listan över i vilken ordning killarna ska stå i mål finns redan och tanken är att alltid ge kommande två målvakter träning och coachning i veckan innan nästa match. På så sätt kommer alla att få en chans att testa på livet som målvakt och de (ok, den) som normalt står i mål får matcha sig ute på plan. Hälsosamt för alla, tror vi.

Kapten för dagen var Anton, och samma kille fick dessutom mycket välförtjänt det gröna kortet.

På eftermiddagen efter matchen mot Lidingö spelade vi träningsmatch mot FK Bromma. Trötta ben och inte riktigt samma tryck som tidigare på dagen, men vi hade kul ändå. Och avslutade med en strafftävling med massor av snygga mål. Alla tyckte dessutom att domaren var extra bra ;-). Typ.